Spring til indhold

I L. A. Rings fodspor

Jeg har tidligere skrevet om det lille hyggelige atelier L.A.Ring havde i Roskilde, og som holdes i gang af en flok kunstelskere. Sidste gang nåede vi kun at se atelieret, men de skønne mennesker har også lavet en fin gåtur i malerens fodspor.

Så en kold, men solrig decemberdag tog jeg og HrBilledkunst på kunsttur (mens vores datter tog sin engelsklærer-eksamen). Jeg har taget et par billeder, så du kan være lidt med ….

Turen begynder foran atelieret, der ligger lige op til det hus, hvor Ring boede sammen med sin kone Sigrid (- En af Herman Kählers døtre). Ring blev født i 1854 i landsbyen Ring, syd for Næstved, med navnet Laurits Andersen. Senere tog han navnet efter byen for ikke at blive forvekslet med vennen, Hans Andersen (Brendekilde).

Vi havde downloadet gratis-appen Useeum, og fundet turen her. Selv hvis du ikke er i Roskilde og kan se stederne, er det faktisk interessant at høre guiden…

Kort fra L.A.Rings hus og atelier, ligger det smukke gadekær.

Jeg fik ikke taget billedet fra præcis samme position hvor Rings malede, men du kan nok fornemme lidt af stemningen alligevel. 

Da vi kom forbi Sankt Jørgensbjerg Kirke, var der de smukkeste blålilla skygger på muren. 

Fra kirken kan man gå direkte ad nogle charmerende smalle gamle stier ned ad “bjerget”. 

Vi kom omkring flere spændende steder – steder, som vi ikke havde opdaget, hvis det ikke havde været for den fine guide på Useeum. 

Et af de sidste steder var familiens gravsted, som prydes af en smuk sten, hvor Rings svigersøn, Hans Hempel, har udhugget omridset af figuren fra maleriet “I høst”.

Ring holdt af at male jævne mennesker i hverdagssituationer, og billedet her betød ekstra meget for ham. Modellen er Rings bror, Ole Andersen, der døde tidligt.

Selve turen tog omkring 1½-2 timer og var både smuk og lærerig – absolut en anbefaling værd. 

… og vores datter … Hun klarede i mellemtiden at score et 10tal…

 

De bedste hilsner fra den stolte mor 

Print Friendly, PDF & Email

Du vil måske også kunne lide disse indlæg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: