Spring til indhold

Hvor finder du inspiration?

Inspiration findes

Inspiration findesPå nogle måder er det altså meget lettere at være matematiklærer end billedkunstlærer!

I matematik har du en bog med en lærervejledning, som fortæller dig alt, hvad du skal gøre …. OK, jeg bruger også en del tid på at lave kreative matematikmaterialer, men det er som supplement til bogen eller som alternativ til bogens gennemgang af et kapitel, og jeg bruger tid på at overveje, hvordan stoffet skal præsenteres for elever, men jeg tror du er med på hvad jeg mener … du skal ikke ud for at finde inspiration til hele din undervisning.

At finde inspirationer er krævende – meget krævende, men også sjovt. Inspirationen kan komme på alle tider af døgnet og opstå ud fra mange forskellige ting og oplevelser. En sikker vej til at blive inspireret er dog at følge andre kreative mennesker – både kunstnere og undervisere, og selvom det selvfølgelig er bedst at se værkerne “irl”, så gør nettet det nemt at komme rundt.

I dag vil jeg dele et par af mine inspirations-kanaler med dig – du må meget gerne fortsætte listen i kommentarfeltet  – enten her på bloggen eller på facebook.

KUNSTNERE

NADIA PLESNER – Jeg hørte hendes foredrag foredrag “Kamp og kunst fra en campingvogn” for et par år siden, og har fulgt hende på instagram lige siden. Nadia tager mange spændende problemstillinger op i sine værker – du bør unde dig selv et kig forbi hendes side.

PERNILLE_E – en illustrator, der rammer hverdagens små op- og ned-ture, så det kan mærkes helt ind i hjertet. Hende følger jeg også på instagram.

RINA LIEBERG – har også mange fine “hverdags-billeder” – både malerier (og ja, det er dem, der har inspireret mig til hverdagsemnet i gel-tryk 3) og fine små collager, der oftest inkluderer små tænksomme sætninger…. Du kan også finde hende på instagram.

JOEL ROBISON deler også sine fine værker på instagram. Han fotograferer og billedmanipulerer dem til små eftertænksomme værker, der får smilet frem.

UNDERVISERE

TIFFANY FOX – Amerikansk high school underviser, der bygger sin undervisning meget systematisk op – og får eleverne til at lave fantastiske værker. Hun er også aktiv på instagram.

ARTEASCUOLA.COM – Her deler italienske Miriam Paternoster glimt fra sin mellemtrins-undervisning … og hun oversætter sit indhold til engelsk. Hun arbejder inden for mange udtryksformer, men har en helt særlig kærlighed til keramik.

FUGLEFUN.COM – Her inspirerer Tricia Fuglestad mig især med den digitale dimension. Tricia har dog et klassesæt af iPads, så det kræver lidt at opsætte projekterne til danske forhold – i alt fald på min skole, der ikke ejer iPads… Fuglefun er Tricias nye website – jeg har fulgt hende på hendes tidligere.

Jeg bruger yderst sjældent de digitale billedkunst-platforme – synes der findes bedre inspiration andre steder … også selvom jeg selv har skrevet et af indlæggene selv for en del år siden…

Men altså … hvor finder DU inspiration til din undervisning?

Kreative hilsner

PS – du kan forresten også få inspiration ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvis du ikke allerede får det – der er et tilmeldingsfelt i højre side (hvis du ser blogindlægget på en pc/tablet) eller helst nederst (på telefonen) 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights