Spring til indhold

Fine finurlige kattebilleder – 4.klasse

Jeg havde nogle rammer liggende i billedkunst – egentlig beregnet til at lave collage, men jeg fik lyst til at bruge dem til 4.klasses malerier.

Vi begyndte med at male dem med akrylmaling. Hvid som baggrund, fordi jeg havde planlagt at børnene skulle bruge akvarel og farveblyanter, og det lyser flottere op på en hvid end en “spånplade-brun”.

Bagefter malede de med guldmaling på rammen – en maling, jeg ellers gemmer ret godt bagerst i skabet. Guldmaling er en pensel-killer! Malingen er umulig at få af på indtørrede pensler … 

Vi malede rammerne mens de sidste færdiggjorde deres forrige projekt, og der var kun en lille gruppe børn ad gangen, der fik lov til at male. På den måde begrænsede jeg oprydningen.

Gangen efter så vi på Rosina Wachtmeisters kattebilleder, og jeg gav dem øvearkene fra mit hæfte Glade katte. Det er en stor fordel at starte med dem for alle de børn, der har brug for lidt guidning for at komme i gang.

Bagefter bad jeg dem om at tegne en skitse i passende størrelse af, hvad de ville have med på deres billede. Det er svært (altså næsten umuligt) at viske ud, så man ikke kan se det, så det er vigtigt at overveje, hvad der skal med. Her fik vi også talt komposition – “øjet må ikke kede sig noget sted på billedet”.

Det er svært at male små detaljer pænt med akvarel, så derfor begyndte vi med farveblyanter (af god kvalitet). Detaljer kan være striber på kattene (som Wachtmeister ofte selv maler), blomster, mønstrede gulve etc.

Bagefter gav jeg dem akvarel til at maler resten.

Da alt var tørt, fik de sorte tusser til at tegne motivet op. Egentlig skulle de alle have haft sprittusser, og så er det ligegyldigt om det er før eller efter akvarellen. Der havde imidlertid været “mus” i min kasse i billedkunstdepotet, så en del af børnene måtte nøjes med almindelige “børnetusser”, men eftersom det var til sidst i processen, gjorde det egentlig ikke noget.

Rosina Wachtmeister er vild med små gulddetaljer i sine billeder, så nogle af børnene fik til sidst lov til at tegne små guld-detaljer med en guld-tus. Det er en sjov lille krølle, selvom de fleste guld-tusser (og guldmalingen for den sags skyld) er meget matte i farven og bestemt ikke bliver brugt særlig meget i mit lokale…

Det er efterhånden lang tid siden jeg udgav mit katteforløb, og jeg ved og har set af mange af jer også har brugt det – en ekstra tak til jer der deler billeder og tagger mig. Det er altid en fornøjelse at se hvad andre får ud af forløbet.

Kreative hilsner

PS. Her er et link til mit forløb, hvis du får lyst til at lave noget tilsvarende.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights