Spring til indhold

Ekspressionisme

Hvilken farve har glæde? – eller tristhed? – eller nervøsitet? … Og hvilke former har de forskellige følelser?

Det er spørgsmål 6.klasse har fået i et forløb om ekspressionisme. Først gav jeg dem et 3-minutters lynkursus i kunsthistorie ud fra mine plakater – de er altså rigtig gode at have hængende i lokalet, når man vil give eleverne en fornemmelse for udviklingen i kunsten siden middelalderen. 

Derpå gik vi i gang med nogle øvelser, hvor de skulle tegne små skitser af forskellige stemninger. De fik kun få minutter til hver skitse, og ind imellem samlede vi op – hvorfor er der fx så mange der maler vrede med sorte og røde streger? Kunne blå eller gule have udtrykt det lige så gode?

Derefter valgte hver elev en følelse, som de skulle male et billede af. Vi har meget kort tid ad gangen i 6.klasse, så derfor brugte de 2 gange på det. Sidste gang skulle alle så gætte hvilke følelser der var vist på billederne.

Børnene skrev deres bud ned på små “sticky notes” og satte dem neden under billedet. En del af billederne var meget entydige – her havde kunstneren været rigtig god til at formidle sit budskab. Andre var mere tricky – men det er følelser jo også ind imellem. Drengen der har malet billedet herover skrev 80% vred – 20% glad på sin beskrivelse. Og sådan er det jo nogle gange – at man finder glæden selvom verden går en imod…

Har du overvejet hvilke følelser, der er vist på billederne her? Du kan evt. også bede din klasse om at komme med deres bud…

Du kan finde en meget mere detaljeret plan over forløbet i mit hæfte “Ekspressionisme – farver, former og følelser”.

De bedste hilsner

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights