Spring til indhold

Du fortjener en kage!

Skolestarten kræver altid noget ekstra … Man bliver så træt de første uger indtil det hele er i gang igen … så derfor fortjener du en kage!

Denne er tilmed kaloriefri …

De lækre billeder er fra før ferien, hvor 2.klasse malede dem inspireret af Wayne Thiebauds skønne værker. 

Først talte vi lidt kunsthistorie – om hvordan de motiver kunstnerne maler har ændret sig. Fra at være billeder af “vigtige personer eller begivenheder” til – med pop art’en i 60’erne – at være billeder af ganske almindelige ting. Jeg fortalte, at Thiebaud i starten havde haft svært ved sælge sine billeder, men at han nu var blevet verdensberømt.

Wayne Thiebaud lever stadig og fyldte 100 år i efteråret.

Inden børnene begyndte på deres kagebilleder, øvede de sig i at blande lækre farver – altså lyse cremede nuancer, der bestemt ikke ligner dem, de kan finde i neocolor-æsken. (Der er et kopiark til det i mit hæfte)

“Mere hvid” var min hyppigste bemærkning, og den lærte de hurtigt!

De øvede sig også lidt på kagepynten – (Der er også et kopiark til det i hæftet)

Bagefter tegnede børnene kagerne op. Af erfaring ved jeg, at det er klogt at lade børnene have en skabelon til kagetoppen. På den måde får kagen en passende størrelse. Jeg har tidligere ladet børnene tegne det hele op selv, men nogle kager blev meget små og det kunne være svært at få plads til pynten. 

Ved at bruge en skabelon til toppen, sikrer jeg mig også, at kagerne bliver nogenlunde lige store. Det er en fordel, hvis man gerne vil lave et fællesbillede til sidst – men mere om det om et øjeblik.

Vi talte også om at kagerne ofte havde to forskellige nuancer – en i lys-siden og en i skyggesiden … Selvom ikke alle børnene formåede at få det med i deres egne værker, blev de mere opmærksomme på nuancerne.

Vi brugte Neocolor II. Fordelen ved dem er bl.a. at de er lettere at gnide ud (end neocolor I). Ulempen er så – især for de børn med meget varme hænder, at de bliver lidt opløste på deres fingre. Derfor går jeg ofte rundt med en klud/fugtighedsservietter, så de kan få tørret fingrene undervejs.

Da børnene var færdige med deres kagebilleder, kopierede jeg dem, og så satte vi billederne sammen til et skønt fælles-værk … Det kan man da ikke blive andet end glad af at se på …. selv i første halvdel af august, hvor man stormer rundt med lange “to do” sedler ….

Her ser du det færdige fællesbillede … Det er første gang jeg har lavet et fællesbillede med SÅ mange kager.

Kreative hilsner

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: