Spring til indhold

Årsudstilling – billedkunstvalgfaget

Som mange af jer andre valgfagsundervisere har jeg brugt utrolig lang tid til at tænke over, hvordan jeg skaffede god udstillingsplads til alle mine elever til prøven…

Afhængig af mulighederne i lokalet, kan der arbejdes kreativt med opbygningen af udstillingsrummet på mange måder. Der kan anvendes enkle materialer som fx pap og krydsfinerplader, lister og rundstokke i etableringen af et spændende udstillingsrum“, står der i Billedkunst håndbog til valgfag og prøve.

Pap, krydsfiner, lister og rundstokke … pyh, jeg blev helt svedt! Jeg har over 20 elever på hvert hold. Det er altså meget at skulle samle papkasser til. Og så skal det altså også se smukt ud – man er vel æstetiker ….

Og hvor i al verden skulle jeg gøre af det resten af året? 

Løsningen kom efter timers surf på nettet. Jeg fandt disse fine udstillingsvægge af aluminium og plast, hvilket betyder, at de ikke er særlig tunge, når de skal løftes op på skabet for at blive gemt til næste gang, men samtidig er så stabile, at de ikke vælter, når der kommer et vindpust. Der er 6 vægge, der sidder sammen (og i øvrigt kan vendes den vej man ønsker).

Det passer så genialt, at væggene bredde passer med at der lige kan stå et billigt sort Ikea Lack bord i vinklerne. Jeg har købt ind efter at hver elev har 2 vægge og et bord. Det blev omkring 4500kr, da jeg fandt det tidligt på foråret – og det synes jeg er en rigtig god pris for en stabil udstillingsvæg.

Det er ikke så let at finde links til steder, der forhandler udstillingsvæggene nu – der er åbenbart ikke så stort marked for messe-varer her om sommeren, så hvor jeg for for et par måneder siden kunne finde dem mange forskellige steder. Jeg har fundet et enkelt sted, men desværre til en anden pris end jeg gav. Desværre – men mon ikke de kommer igen flere steder til efteråret.

Søgetip: søg på “messevæg” – det giver langt flere hits end “udstillingsvæg”. Mine hedder vistnok Expo. Jeg kan ikke huske om jeg købte dem hos VidaXL eller boligcenter.dk … Men de har dem som sagt ikke lige nu.

På billederne kan du også se nogle af de forløb vi har været igennem:

HJEM – fotorealistisk blyantstegning

Hvad er det der kan få dig til at slappe helt af – efter en dag på skolen / jobbet? Der hvor du føler at du kan være helt dig selv? Der hvor du kan slappe af og lade op?

Det tema fik eleverne, og derefter skulle de tage et kvadratisk fotografi og tegne det. 

Mine skønne elever greb det meget forskelligt an. På billedet herover kan du se hvordan eleven har valgt at tegne noget gamer-udstyr, fordi han elsker at spille. På billedet ovenover har en af pigerne tegnet udsigten over markerne som hun kan se den fra sin have. På det øverste billede kan du se hvordan en pige viser, at båndet til hendes mor betyder vældig meget for følelsen af at være og høre hjemme.

Hvis ud har lyst til at læse mere om forløbet, kan du finde et inspirationshæfte her.

Tapeskulpturer – TEMA: det drømmer jeg om at gøre

Jeg lader ofte eleverne lave et teknik-værk før deres tema-værk. I tape-skulptur-forløbet, begyndte eleverne med at lave en hånd, der viste noget om hvem de er. 

Bagefter skulle de lave en skulptur med tema “Det drømmer jeg om at gøre”. Nogle valgte at tænke på hvad de kunne tænke sig af uddannelse – som pigen herover, der gerne vil være dyrlæge – andre tænkte på steder, de gerne ville besøge, mens andre igen trak det i en surrealistisk retning. En pige viste fx hvordan hun drømte om at kunne kaste net ud fra hånden som Spiderman…

Jeg kan se, at dette indlæg bliver meget langt, så jeg vil fortsætte med at beskrive flere forløb i et af de næste blogindlæg.

Kreative hilsner

PS HUSK at du GRATIS kan opdatere dine bøger købt hos BubbleMinds. Det vil både gavne dig (fordi en del af bøgerne er blevet endnu bedre) og mig (fordi det ellers vil gå ud over mit copydan-vederlag).

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights