Spring til indhold

Store problemer og tryllestøv

Tænk nu, hvis du fik foræret en håndfuld tryllestøv,

der kunne løse ét af verdens problemer

– hvad ville du så vælge at gøre noget ved?

Det var introduktionen for 8.klasse, da de begyndte emnet. Bagefter lavede vi en fælles brainstorm over store problemer – både de verdensomspændende som sult og fattigdom, og de nære som f.eks. kræft i familien og psykiske problemer.

Eleverne valgte hver et emne, som de derefter lavede deres egen brainstorm om. Vi arbejdede ud fra den sketchnote jeg har lavet om logbogsskrivning, hvor de både skulle skrive stikord, finde kunstværker og fotos.

                                                                                        Hjemløshed

Der var frit valg af materialer til at fremstille deres eget billede (Blyant, neocolor, farveblyant og akvarel), men inden det skulle de eksperimentere med komposition, farvevalg og materialevalg. 

Når jeg her i indlægget kun bringer blyantstegninger er det altså ikke fordi det var eneste mulighed, men det var et populært valg – måske fordi gråtoneskalaen egner sig godt til at beskrive problemer …

Jeg har brugt en del af forløbet før i en 5.klasse, og jeg har rigtig meget lyst til at vise dig et af billederne derfra også. Det var en dreng der gerne ville arbejde med et historisk problem: pesten.

Depression

                                                                                        Depression

Næste del af projektet er at fremstille en lerkrukke, der afspejler tryllepulverets virkning. Inden da skal eleverne dog lave et “trænings-projekt” (en lerpose), hvor de lærer om lerets mulighed (og begrænsninger) – mere om det en anden gang.

Hvis du vil se en undervisningsbeskrivelse for hele forløbet, finder du den her:

Jeg eeeelsker altså mine valgfags-timer! Man får sådan nogle gode snakke med eleverne – både fagligt og personligt – især når man vælger emner der er tæt på hjertet.

De bedste hilsner

Print Friendly, PDF & Email

3 tanker om “Store problemer og tryllestøv”

  1. karina Lund Krüger

    Hej
    Jeg har på et tidspunkt brugt dit forløb med Store problemer og trykllestøv. Nu kan jeg ikke finde det. Her på siden står der, at jeg kan finde det, men der er ikke noget link. Hvor finder jeg det? Jeg skal skrive det ind i min undervisningsbeskrivelse til prøven.
    HIlsen Karina

  2. Pingback: Fagligt kursus for valgfaget: plademetoden – FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: