Spring til indhold

Stilleben med varm cacao og æbler

www.FruBilledkunst.dk - still life 4th grade

4. klasse har lige før jul færdiggjort deres smukke stilleben. (Udtales “Stil-leben” og ikke “stille-ben”. Betyder “stille liv”. Også kaldet “opstillinger” eller “Nature morte” = død natur.)

Udgangspunktet var et foto jeg havde taget herhjemme. Jeg guidede børnene gennem optegningen, men forlægget blev brugt meget frit. De kunne selv vælge hvordan kanden og bordet skulle være. Nogle af børnene tilføjede et par æbler på bordet etc.

Bagefter talte vi om lys og skygge – både på tingene og på bordet. Vi talte også om skyggers farve. Jeg fortalte om impressionisterne, der “fandt på” at male kulørte skygger i stedet for tunge grå.

www.FruBilledkunst.dk - still life 4th gradeVi har arbejdet på A3 karton med neocolor.

Jeg har på det sidste købt nogle flere nuancer end jeg plejer.Det giver lidt forvirring i farveæsken ;-), men smukkere blandinger :-), synes jeg.

Det er et hårdt arbejde at fylde et helt A3 karton med farve, og vi har brugt nogle gange på det. Til gengæld er jeg ret begejstret over børnenes resultater!www.FruBilledkunst.dk - still life 4th grade

Hvis du endnu ikke har set stilleben-billederne fra 3. klasse, så er de her.

De smukke rammer er brugt med tilladelse fra Eli Wilner & Company.www.FruBilledkunst.dk - still life 4th grade

Har du selv fået lyst til at arbejde med stilleben, men gerne vil have lidt hjælp til forberedelsen, kan du få et inspirationshæfte for 29 kroner (personlig licens) eller 148,75kr (119kr ex. moms for afdelingslicens)

Der er detaljeret trin-for-trin vejledning til at tegne motivet, idéer til variationer, eksempler på andre materialer mm.

Print Friendly, PDF & Email

1 tanke om “Stilleben med varm cacao og æbler”

  1. Pingback: Stilleben i 1.klasse | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights