Spring til indhold

Smukke farverige antiloper

Da jeg holdt kurser sidste skoleår, var der et par af de søde deltagere, der fortalte, at de var så glade for at arbejde med mit antilopehæfte i 6.klasse … og det var nok det, der fik mig til at skrive projektet på årsplanen igen (så tak til jer)…

Jeg begynder som regel med at fortælle lidt om dyrene – størrelse, forskel på hanner og hunner, levested etc.

Det er sjældent jeg “tegner for”, når jeg har underviser de største på mellemtrinnet. I stedet giver jeg dem et eksemplar af tegneguiden og går rundt og vejleder der, hvor børnene er kørt fast. Som regel supplerer jeg også med nogle fotos.

I nogle af mine nyere hæfter er der fotos med for at gøre det lettere for jer, men det er ikke altid let at skaffe gode reference-billeder, jeg har lov til at bruge i mine udgivelser. Alternativt må eleverne google efter gode billeder – det kunne fx være nogle af disse.

Når dyrene er tegnet op giver jeg eleverne et kort oplæg om farver. De bestemmer selv om de vil male antilopen i naturalistiske farver eller vove sig ud i en koloristisk udgave. Jeg råder dem til at vælge en nabo-farveskala for at sikre et harmonisk udtryk – men det er kun et råd.

I tegneguiden er der også en side der viser hvor hornene skal males lyse og hvor de skal være mørke for at få dem til at se rigtig snoede ud. Den side henviser jeg børnene til igen og igen, for uanset om hornene er kulørte eller naturalistiske, er det vigtigt at overholde valøren.

Billederne er malet på A3karton med Neocolor II. På enkelte af billederne – fx det herover – er baggrunden malet med PanPastel.

Jeg håber billederne her har kunnet inspirere dig til selv at komme i gang med dine elever.

Hvis du ønsker en detaljeret gennemgang incl. tegneguide så du kan spare en del forberedelse, kan du finde det her.

Tak fordi du læste med – og igen en særlig tak til jer to kollegaer som mindede mig om forløbet.

Kreative hilsner

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights