Spring til indhold

Smukke jagttrofæer – billedkunst i 5.klasse

Uhh – jeg har sådan lyst til at vise dig alle antilope-malerierne fra 5.klasse, men for ikke at gøre indlægget for langt, har jeg valgt nogle billeder som er meget forskellige.

Jeg har guidet eleverne gennem optegningen af antilopen, og derefter givet dem et oplæg om farvelære.

De har selv bestemt om de ville male en naturalistisk eller en koloristisk udgave.

Vi har brugt Neocolor II – min favorit! De er så alsidige, pigmentrige og gode at blande … Ja, man skulle tro, at jeg fik procenter fra Caran d’Ache, ikke? – Men det gør jeg altså ikke – jeg deler bare mine erfaringer med dig.

Vi har arbejdet på A3 karton – det kan lettere holde til behandlingen, når man gnider og evt bruger lidt vand. 

Billederne er lamineret, så de kan holde til at blive vist frem på gangen, hvor der er meget trafik.

Det giver også det dejlige blanke look … Når jeg nu alligevel ikke har råd til at indramme alle de flotte malerier.

Det er spændende at se, hvor forskellige billederne bliver, selvom børnene har fået præcis samme instruktion. Dem der tror at guidet tegning er “skabelon-formning” tager altså bare så meget fejl…. men det er svært at udrydde gamle fordomme, synes jeg. Den popper op med jævne mellemrum – desværre.

Håber du har nydt fremvisningen.

Jeg glæder mig over udstillingen på gangen hver dag. Børnene har selv sat den op, og billederne hænger på en stor opslagstavle med 3×3 billeder. Det gav mange gode samtaler om, hvilke billeder der passer sammen, og hvilke, der ikke klæder hinanden så godt.

Kreative hilsner fra

PShvis du selv vil lave et antilope-projekt med din klasse, kan du få hjælp i mit inspirationshæfte.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights