3.klasserne er blevet færdige med deres Neocolor-portrætter.
Vi har først tegnet op med blyant. Jeg har lavet mange portrætforløb i tidens løb, men denne gang fandt jeg på at lave en slags øje-lineal, eftersom de allerfleste af ansigtets proportioner måles i “øjne” – f.eks. afstanden mellem øjnene (1 øje), næsens længe (1 1/2 øje), næsens bredde (1 øje). Jeg plejer at få børnene til at måle med to fingre – men med øjenlinealen blev det bare meget mere konkret. Jeg har heller ikke været nødt til at beskære portrætterne, fordi nogle har tegnet meget småt – eller haft frustrerede børn, der ikke har haft plads til håret, fordi de har tegnet meget stort.
Da blyantsportrætterne var tegnet, kopierede jeg tegningerne i to eksemplarer. En ene kopi skulle farves med Neocolor – og er de ikke blevet fine? Senere skal vi arbejde med den anden kopi, der skal farves med pastelkridt og til sidst lægge skygger på blyantstegningen.
Hejsa. Tak for god inspiration til en nyuddannet lærer uden linjefag i billedkunst.. Hvor mange cm er et øje ca? er det det samme for hvert barn, eller må de selv beslutte det? Hvor lang tid kan man forvente at det tager at lave optegningen og farvelægning med neocolor?
Kære Stine
Tak for din hilsen.
Målene på et ansigt er i virkeligheden individuelle, men når man underviser børn (og begyndere) bruger man næsten altid et standard-skema. Måleenheden i dét skema, er “et øje”. Størrelsen på “et øje” indretter sig efter det papir, man tegner på – er det et stykke A5 papir, skal øjet måske kun være omkring 2cm, er det et stykke A3, skal det naturligvis være større.
Når det er sagt, er langt det nemmeste at bruge “øjen-linealen” fra mit portræthæfte. Det gør tingene meget mere konkrete for ungerne – og dermed lettere for dig.
Tidsangivelser er altid svære, men for mine klasser tager optegningen cirka 2 gange. Farvelægningen tager mindst 3 moduler for mine klasser.
God arbejdslyst
FruBilledkunst
Hej! Har du bedst erfaringer med at lave disse på A4 eller A3 ark?
A3 🙂
Pingback: Årsplan i billedkunst for 3.klasse | FruBilledkunst
Pingback: Selvportrætter – på den moderne måde – 1.del | FruBilledkunst