Spring til indhold

Lær børn at tegne – nyt tegnekursus

Måske har du allerede set mit tegnekursus her på bloggen. Det er nogle af de mest besøgte steder, og med god grund synes jeg.

På lærerseminariet lærte jeg om vægttegning, modificeret konturtegning (blind-tegning), modelleret tegning og meget andet. Jeg syntes, det var super spændende, og som ny lærer, gik jeg i gang med at undervise på samme måde.

Mine elever fik lavet mange gode tegninger …. MEEEEEN …. der var altid nogle, jeg ikke kunne fange. Nogle, der altid syntes, at det var for svært. Nogle, der altid havde svært ved at komme i gang.

For 15 år siden fandt jeg en bog af Mona Brookes, hvor hun lærer ganske almindelige børn at tegne fantastiske tegninger ved at dele motiverne op i enkeltdele (formalfabetet).

Den struktur hjalp de sidste børn – både til at komme i gang og til at få gode opleveler og vellignende billeder.

Jeg har nu brugt principperne i mange år og videreudviklet dem. Jeg har undervist om dem på mine kurser, og fået mange opfordringer til at udgive mit reviderede kursus. Det er jeg gået i gang med at skrive.

I skolen har jeg fået en masse skønne nye børn. Jeg har fået to 1.klasser og en 2.klasse. Jeg starter altid med mit tegnekursus – uanset hvor gamle eleverne er, for den guidede tegning og iagttagelsesprocessen er basis i min billedkunstundervisning.

Efter at have gennemgået tegnealfabetet, skal børnene finde finde tegnealfabetet i dagligdags ting. Jeg har taget en masse billeder, som de arbejder med. De skal tegne formerne ovenpå.

Bagefter tegner de nogle af tingene fra billederne. Man kan virkelig se, at børnene er begyndt at iagttage mere….  Processen hjælper dem til at indse, at man er nødt til at kigge grundigt på den ting man vil tegne. Måske er bunden på vasen ikke en lige streg, som man ellers ville have tænkt, men faktisk en bue….

Det ene fotografi er af et halvfyldt vandglas med et sugerør. Vandet og glassets form gør, at sugerøret får et “knæk” på midten.

Det gør mig begejstret, når en elev opfanger det – som i eksemplet ovenover. DET er iagttagelse. At tegne er at SE og at OPLEVE!

Print Friendly, PDF & Email

15 tanker om “Lær børn at tegne – nyt tegnekursus”

 1. Hej fru billedkunst .. kender du noget kursus for børn i Odense … eller omegn .. jeg er 11 år og vil så gerne gå til billedekunst
  Kærlig hilsen fra kathrine🙂

  1. Kære Kathrine
   Jeg kender desværre ikke nogen, der kan hjælpe dig, men prøv at søge på billedskoler. Der må være en i Odense!
   Alternativt kan du lære rigtig meget af at se tegnevideoer på youtube. Nogle af dem er selvfølgelig på engelsk, men du kan sikkert se, hvad de gør og lære af det – i alt fald: bliv ved med at tegne!
   Kærlig hilsen
   FruBilledkunst

 2. Hej FruBilledkunst,

  Kender du nogle kreative undervisere til børn, gerne i Aarhus området? Jeg leder pt. efter undervisere til forskellige kreative kurser til børn 🙂

  Mvh.
  Majken

   1. Jeg kan godt være behjælpelig med undervisning i kreative kurser i Aarhus, skriv mig en mail 🙂

    De bedste hilsner

    May Lykke

 3. malene møllmann petersen

  Min søn vil så gerne blive endnu bedre til at tegne og jeg leder efter et tegnekursus her i odense hvor vi bor, hvor han kan komme og deltage men det er åbenbart ikke så nemt. Han er 9 år. Så nu er det her lige et skud i tågen – kender du nogle i Odense som tilbyder tegnekurser til børn? Mvh. Malene

  1. Kære Malene
   Dejligt med kreative børn 🙂
   Jeg kender desværre ikke nogen tegneskoler/billedskoler i Odense, men der må være mindst en …. har du prøvet at Google det?
   Ellers kan du jo selv tegne med ham :-). Lige først i det nye år udgiver jeg mit Tegnekursus. Der er grundig vejledning, så du behøver ikke være billedkunstlærer for at kunne bruge det.
   Kreative hilsner fra
   FruBilledkunst

 4. Pingback: Det nye tegnekursus – den første fugl | FruBilledkunst

 5. Pingback: Overlapning – øvelse gør mester | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights