Spring til indhold

At slibe værktøjet – skitser

Jeg elsker at udvikle mig teknisk, og lige nu har jeg kastet mig over en rigtig fin udfordring – nemlig at tegne 100 hoveder.

Jeg har efterhånden tegnet en del år, men jeg må konstatere, at jeg ind imellem har brug for et brush-up.

I en periode har jeg tegnet landskaber, så det er efterhånden lidt tid siden jeg sidst har kigget på portrættegning – hvilket man bestemt kan se på flere af tegningerne … men det er jo det dejlige ved en skitsebog. Der behøver alle tegninger ikke at være super gode.

Jeg kan godt lide at se “flip-through”-skitsebøger, men som en youtuber sagde for nyligt, så er mange af de bøger mere færdige værker end undersøgelser og fejltagelser, man har lært noget af. Det synes jeg var meget opmuntrende, for mine skitsebøger er mere til den afprøvende side.

Men lige for tiden er det som sagt portrætter, jeg arbejder med. Udfordringen er startet af Ahmed Aldoori – ikke en kunstner jeg ellers kender, men han har udvalgt 100 MEGET forskellige portrætbilleder – nogle er almindelige portrætfotos af forskellige aldersklasser og racer, mens andre er skulpturer…. Og de er altså ret sjove at tegne:

Hvis du har lyst til at gå med i denne udfordring, finder du billederne på Pinterest – bare søg på “100 heads challenge”.  Der er ikke nogle krav overhovedet (i min version) – hverken at du laver alle 100 eller at du arbejder i et specielt medium.

Den originale Challenge er at lave 100 portrætter på 10 dage, men det er vist urealistisk for en skolelærer, så tidsperspektivet ser jeg bort fra.

De fleste af mine portrætter er blyants-tegninger, men jeg har farvelagt nogle enkelte med farveblyanter.

Baggrunden har jeg (på nogle sider) malet malet med gouache – bare for sjov, og fordi det får tegningerne til at stå lidt mere frem.

Som sagt – nogle er mere vellykkede end andre (-Nogle er skæve og fejlproportionerede),  men jeg får trænet og iagttaget, jeg bliver klogere og har det sjovt undervejs.

Foreløbig er jeg nået til 32 … Vil du være med? Upload her i kommentaren eller på facebook. Sæt gerne et tag med mit navn, så jeg kan se, hvad du laver.

Og bruger du din skitsebog til helt andre ting, vil jeg da også mægtig gerne se den! Upload og lad os inspirere hinanden.

De bedste hilsner

PS Undervejs har jeg læst op på Reilly-metoden (bl.a. på youtube) og taget et par skillshare-kurser med Chris Hong, der laver nogle vidunderlige koloristiske portrætter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights