Spring til indhold

Udflugt til Kähler

Et lille glimt fra en dejlig formiddag …I Næstved ligger det berømte Kähler-værksted. Selvom jeg har boet i byen i over 25 år, var det faktisk første gang, jeg var nede for at se det historiske sted. 

Først fik vi en spændende rundvisning og lærte noget om de fire generationer af Kähler. I starten var der mest fokus på formerne – vi så f.eks. en meget smuk elefantvase. Derefter eksperimenterede værkstedet med glasurer og blev meget berømt for en speciel teknik. Senere kom der kunstfærdige glasur-dekorationer – lavet af en flok “male-damer”. 

Det var ret spændende at se, hvordan de gamle krukker og vaser havde inspireret til de nye klassikere – bl.a. Hammershøi-stellet og Omaggio-vaserne.

Pigerne på billedet er mine smukke døtre – vi afsluttede nemlig turen med at prøve at være male-damer. Vi fik hver vores vase og skulle male striber på. Det er ikke så let som man skulle tro …For lidt glasur giver en ujævn stribe – er der for meget på penslen, løber glasuren og man må få det bedste ud af det …. Det er grunden til den lidt brede stribe for oven på min grønstribede vase….

Nu går vi bare og glæder os til, at vaserne er brændt, så vi kan få dem hjem.

 

Print Friendly, PDF & Email

3 tanker om “Udflugt til Kähler”

 1. Pingback: En lille perle i Roskilde – FruBilledkunst

 2. Hej FruBilledkunst
  Super fantastisk blog! Du er topprofessionel i formidling af “trin for trin” og inspirerende. Jeg føler mig “kaldet” til at tage fat igen og udvikle eget kreativt arbejde/udtryk.
  Jeg faldt tilfældigt over din blog, da jeg søgte efter kursus/videreuddannelse i billedkunst. Jeg trænger! 😉
  Jeg er oprindeligt læreruddannet med linjefagene: formning (billedkunst) og håndarbejde. De seneste 21 år har jeg arbejdet som pædagog (merit i 97). Jeg har formidlet/forløst mange vellykkede billedkunstprocesser og produkter med 3-6 årige gennem årene, trods urimeligt dårlige arbejdsvilkår: Ingen forberedelsetid før eller efter (oprydning, finish, ophængning) umulige fysiske rammer, sparsomme midler og materialer, utilstrækkelig ressourcer, for mange børn, for få “‘hænder”. Osv osv.. 😉
  Tak!
  Udover at jeg ikke fandt mit kursus, men blev inspireret til selv at gå i gang, har du endvidere inspireret mig til at tage en tørn mere med billedkunstarbejdet sammen med de yngste børn.
  Vh. Marianne

  1. Kære Marianne
   1000 tak for din søde hilsen – den varmer!
   Dejligt at du får de små til at arbejde seriøst med billedkunsten 🙂
   Kreative hilsner
   FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights