Spring til indhold

Op Art – på Louisiana og på FruBilledkunst

Min søde mand og jeg var i påsker på Louisiana for at se Op Art udstillingen. Vi var med på rundvisningen i udstillingen – Det var rigtig spændende, og jeg lærte flere nye ting.

Op Art havde sin storhedstid i 60’erne. Det er “demokratisk kunst” forstået på den måde, at alle kan opleve kunsten på tværs af kulturelle og sproglige skel. Den kræver ikke kendskab til noget andet (f.eks. mytologi  eller andre kunstretninger), men kan opleves umiddelbart. Se også denne lille youtube-video fra Louisiana.

Det er måske også noget af forklaringen på, at et op art forløb i billedkunst altid vækker begejstring hos eleverne. Det er helt andre kompetencer, der skal bruges, end dem man bruger til f.eks. konturtegning.

Jeg har tidligere lavet et populært op art forløb med mine elever – her kommer et lille overblik – klik på billederne og bliv linket over til beskrivelserne 🙂4a (1)Op art 4a

op art hånd - www.FruBilledkunst.dk

Print Friendly, PDF & Email
Tags:

3 tanker om “Op Art – på Louisiana og på FruBilledkunst”

  1. Pingback: Mit mest delte forløb – FruBilledkunst

  2. Virkelig fedt med så detaljerede beskrivelser og vejledninger. Det sætter jeg stor pris på som fungerende (men ikke uddannet) billedkunstlærer. Stor ros for en super blog!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights