Spring til indhold

Natur-journal

Har du arbejdet med natur-journal i undervisningen?

Når du tegner og maler OPLEVER du på en helt anden måde og husker meget bedre. Derfor er billedkunst et af de meget vigtige fag i skolen! 

For en tid siden stødte jeg på begrebet “nature journaling” – bl.a. på John Muir Laws side. Han bruger tegning til at lave iagttagelser i naturen. Det er både effektivt og smukt!

Det fik mig til at overveje om der er nogle af jer, der laver naturjournaler med jeres skolebørn. Jeg underviser ikke selv i natur/teknologi, men for tiden har vi to-lærer-ordning, hvor jeg er sammen med min kollega, der har n/t-timerne normalt. Vi har overvejet at arbejde med naturjournaler – så måske dukker der noget op her på bloggen.

I mellemtiden er jeg gået i gang med at lave mine egne små natur-iagttagelser – dog efter fotos. Jeg har deltaget i et kursus om at tegne fugle, og lektien var at tegne 15 havefugle inden næste gang… så nu mangler jeg kun 12…

Naturjournaler kan laves med mange forskellige materialer, men John Muir Law bruger ofte akvarel og evt. sort tus, så det var det, jeg besluttede mig for at prøve.

Han er glad for at bruge de vandfyldte pensler, og det gør det da også lidt enklere ikke at skulle have vandglas med. Jeg har et par selv, men jeg har aldrig prøvet at bruge dem sammen med børn – har du, og har du nogle erfaringer, vil jeg meget gerne høre dem. 

Stay creative! 

Kærlig hilsen

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om “Natur-journal”

 1. Pia Lihme Petersen

  Det lyder spændende med akvarelkursus – det glæder jeg mig til at se – hvilket klassetrin er det målrettet? 🙂
  Og forresten – dit fuglekursus – er det online eller noget fysisk? Det lyder nemlig også rigtig hyggeligt 🙂
  Kh Pia

  1. Kære Pia
   Tak for din hilsen 🙂
   Lige nu bruger jeg akvarelkurset i 2.klasse, men jeg kunne sagtens finde på at bruge det på andre (højere) klassetrin.
   Fugletegningskurset er digitalt hos John Muir Laws. Det er både hyggeligt og meget informativt! Sidste gang er i morgen kl. 18, men det bliver også optager, så du kan se det senere. Du finder det på hans hjemmeside (du skal bare google hans navn).
   Hav en skøn dag
   FruBilledkunst / Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: