Spring til indhold

Lav en kreativ blog – en absolut subjektiv “guide” – 1.del

www.FruBilledkunst.dk - lav en kreativ blogFor nylig talte jeg med en af  mine skønne “gamle” elever, der fortsat tegner på livet løs og laver nogle fine billeder. Jeg foreslog hende til at begynde at blogge, og hun er i gang med at tage udfordringen op, og i den forbindelse bad hun mig om at skrive lidt op, om hvordan man gør. Gennem tiden har jeg talt og skrevet med andre, som havde lyst til at komme i gang med at blogge, og gerne ville høre mine erfaringer, og derfor har jeg valgt at lave dette indlæg.

Først vil jeg gerne sige, at det er med lidt bæven, at jeg skrev “guide” i overskriften, for jeg er ingen tekniknørd – bare udstyret med masser af nysgerrighed. Jeg prøver mig frem, og hvis det virker, så er det godt, ellers prøver jeg noget andet. Jeg har heller ikke erfaring fra flere forskellige platforme – dette er altså kort og godt en beskrivelse af min egen rejse og nogle af de tanker, jeg har gjort mig langs den.

Jeg læste for nylig en god letlæst gratis! bog om lidt af det tekniske – du kan finde den på lavenblog.dk – der er i det hele taget masser af god information på den side 🙂

Formålet

For mig startede det hele for knap fire år siden, hvor jeg fik min iPad. Jeg er som sagt nysgerrig, og surfede noget rundt på nettet, og der fandt jeg efter lidt tid en masse inspirerende udenlandske billedkunst-blogge. Det syntes jeg var genialt. Jeg har tidligere gemt noter og fotograferet børnenes billeder og lagt dem i mapper på computeren. Ved at starte en blog, fik jeg “et stort USB-stik”, som ikke forsvandt, hvis computeren gik ned. Jeg kunne gemme mine ting og finde dem frem både hjemme og på skolen. Tilmed var der en fin søgefunktion, så det gik endnu lettere at finde, det jeg søgte. Hvis jeg samtidig kunne hjælpe andre, var det dejligt, men projektet var først og fremmest for min egen skyld 🙂

Men der er jo andre på nettet, og det bringer mig til næste formål med at blogge – nemlig at vise sine ting frem. Når man er kreativ som du er (ellers ville du sikkert ikke være her på min blog), så kender du det, at man gerne vil udstille sine ting, når de er færdige.

Jeg bliver så begejstret, når skolebørnene har tegnet nogle smukke tegninger eller jeg har siddet med mine egne farver, og syntes, at jeg har fået lavet noget, der fungerer. At kunne vise det frem på bloggen forlænger den gode følelse. Måske er man oven i købet så heldig at få noget respons på sine billeder/skriverier, og så er det bare dobbelt så godt:-)

Da jeg havde blogget lidt tid, opdagede jeg en anden fordel. Der er et citat der lyder (nogenlunde) sådan her:

Tankens klarhed øges af det skrevne.

Jeg fandt ud af, at jeg blev mere struktureret og skarpere i mine mål og fremgangsmåder, når jeg vidste, at jeg ville blogge om processen/resultaterne senere.

Hvis du blogger om dine egne billeder, er bloggen også en måde at få motivation til at komme i gang. Kunst er jo 95% arbejde og disciplin og 5% talent 🙂www.FruBilledkunst.dk - formålet med en blog

Hvad skal barnet hedde?

Men lad os komme i gang med det praktiske. Først skal du finde på et navn, og her er der et par ting, du bør overveje. Bloggen skal helst have et navn, der er let at huske. Jeg kan godt lide, at navnet siger lidt om hvad bloggen handler om …. Havde jeg kaldt bloggen “Tinas blog” , havde det sagt mindre om indholdet end “FruBilledkunst”. Jeg kunne også have valgt mit navn Tina Kejlberg og valgt: “Kejlbergs Kunst”. Der er et dejligt bogstavrim, men rigtig mange staver mit efternavn forkert. så jeg ville sandsynligvis miste nogle besøg. Derudover bestemte jeg mig for at undgå titler med æ, ø og å, fordi det altid skaber forvirring. I øvrigt bliver de heller ikke godkendt alle steder.

I mit næste indlæg vil jeg skrive lidt mere om det praktiske …. I mellemtiden kan du jo gå og tænke lidt over, om det ikke var noget for dig at blogge – det er super spændende!

Print Friendly, PDF & Email

Du vil måske også kunne lide disse indlæg:

Tags:

6 tanker om “Lav en kreativ blog – en absolut subjektiv “guide” – 1.del”

 1. Kære fru Billedkunst
  Jeg faldt tilfældigt over din blog og et eller andet gjorde mig rigtig nysgerrig så jeg blev nødt til, at stille spørgsmål til dig.
  Efter et længere sygdomsforløb (ca 7-8 år) har jeg fået førtidspension pga diagnosen arbejdsrelateret PTSD. Jeg bruger det at lave kreative ting og specielt, at male billeder til, at få tømt hovedet og komme videre.
  Mange har spurgt om jeg ikke vil holde foredrag om det jeg har været igennem, men da jeg har svært ved store forsamlinger har jeg tænkt meget på om jeg kunne lave en blog over det.
  Nu til mit spørgsmål:
  Kan du se et formål med en blog om emnet “sygemeldt med PTSD og det at komme videre /ovenpå igen” og kan jeg selv starte en blog op omkring det + gøre brug af mine egne ting?
  Med venlig hilsen og tak for din positive blog
  Merete

  1. Kære Merete
   Hvor er du sej – det er så godt, at der er nogle, der er modige nok til at stille sig frem og fortælle om deres psykiske sygdom❤️ Jeg synes ABSOLUT at du skal begynde at blogge, for man kan jo høre, at du har noget på hjertet. Det er sundt og godt at få det skrevet ned – både for dig selv og for dine læsere …. og det lyder jo til, at du allerede har dine første subskriberes …. Så go for it, og lav gerne en facebookside til din blog. Det øger kendskabet til den 🙂

   Kærlig hilsen
   FruBilledkunst / Tina

 2. Pingback: Billedkunstfaget er i fokus | FruBilledkunst

 3. Kære fru Billedkunst
  Selv om jeg ikke underviser, følger jeg alligevel dine sider.
  Jeg synes, det er SÅ inspirerende, og glæder mig over at dine “børn” bliver inspireret og udfordret. Det er dejligt – for håbentlig bliver der resurser til billedkunst også i fremtidens skole.
  God jul –
  Hanne Nielsen

  1. Kære Hanne
   Tak for din dejlige hilsen 🙂
   Når jeg holder kurser, plejer jeg at sige, at billedkunst-undervisningen er et af de vigtigste fag i folkeskolen. Jeg siger det med et smil, men jeg tror faktisk, at faget er ret vigtigt – både fordi det er identitetsdannende og kreativt udviklende, så ja – det SKAL der være plads til i skolen.
   Også en glædelig jul til dig Hanne.
   Kreative hilsner fra
   FruBilledkunst/Tina

 4. Pingback: Lav en kreativ blog – en absolut subjektiv “guide” – 2.del | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: