Spring til indhold

Gustav Klimt – livets træ

Gustav Klimt (1862-1918) var meget påvirket af jugendstilen, hvor naturens former bliver til dekorative stilliserede kurver og snirkler. Han var glad for at arbejde med guldbelagte flader.

Klimt parafrase - mit billede

2.klasse skal lave parafraser af “Livets træ” … så vi måtte i gang med guldbelægningen. Jeg fravalgte at købe guldkarton for at få en lidt mere vibrerende baggrund, hvor man kan se penslen strøg. Vi har malet på den ru side at et stykke falsæskekarton.

Et praktisk tip: Jeg gik rundt med malingen og hældte en klat maling op på hvert kartonstykke. Når de skulle bruge mere maling markerede de, og jeg kom og gav dem lidt mere “sennep”, som de kaldte det.

Af rengøringshensyn fik børnene besked på at holde en hvid kant på ca. 1/2 cm hele vejen rundt (som de fleste overholdt). Vær opmærksom på, at penslerne skal rengøres grundigt bagefter.

Klimt parafrase - baggrund

Næste gang skal vi i gang med at tegne træet op. Her er lidt detaljer.

Klimt parafrase - detaljer

Klimt er forresten en af de dyre drenge! I 2006 var et af hans malerier (Portræt af Adele Bloch-Bauer) verdens dyreste.

Rammen er bragt med tilladelse fra Eli Wilner og Company
Print Friendly, PDF & Email

6 tanker om “Gustav Klimt – livets træ”

  1. Pingback: Gustav Klimt træer - 2.klasse | FruBilledkunstFruBilledkunst

  2. Sikken et spændende forslag. Afventer spændt på dine næste tips, som virkelig er noget, jeg kan bruge til noget. Har tit været lidt skuffet over medlemsbladet fra billedkunstlærerforeningen, så jeg er meget positivt overrasket over dine fine forslag, som lige er til at overføre til min egen undervisning. Tak for det!

    1. Tak Lone. Jeg synes også selv at bladene er blevet lidt for teoretiske. Jeg glæder mig også meget til at lave træerne med 2.klasse på fredag … Og til at blogge om det.

          1. Nå ja, det står der jo osse :-/ det skal helt sikkert prøves snart! De er rigtig fine, også de nye 2. Kl. børnene har lavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights