Spring til indhold

Lertasker – nu med glasur … og nogle overvejelser om min lerrejse

Udover at inspirere andre, tjener denne blog også et andet formål. Den viser min billedkunst-rejse – skridt for skridt. 

Mine lerforløb er et eksempel på denne rejse. Hvad kan man lave – med elever – der er smukt at se på, og som samtidig lærer dem nogle grundlæggende teknikker og/eller lader dem kommunikere om det de har på sinde. 

Samtidig synes jeg, at det er vigtigt at komme langt udenom traditionelle skåle, krus mm … for på en eller anden måde, vil vi alligevel altid “tabe”til det maskinfremstillede service man kan købe i butikkerne. Altså ønsker jeg at lave lerprojekter, der kan noget andet – noget mere.

På en eller anden måde var snirkelkrukkerne en ny begyndelse for mig. Friheden til at “lege” og finde ud af, hvor meget leret kan bære. Jeg ved, at mange af jer har haft den samme oplevelse. 

James DeRosso har også en legende tilgang til sine monsterkrukker, og det er en af grundene til, at jeg holder så meget af at arbejde med at lave parafraser af hans krukker.

Det sidste års tid har jeg eksperimenteret lidt mere med at bygge efter (hjemmelavede) mønstre med plademetoden. Det er der bl.a. kommet valgholdets flotte lertasker ud af. Nu har de fået glasur. Jeg undersøger for tiden forskellige glasurer. Til disse tasker har eleverne brugt Botz-glasur – noget af det endda med glimmer, som du måske kan ane på billedet herover.

Jeg synes  resultaterne er blevet flotte, men jeg har stadig brug for at blive klogere…  men her er jeg altså nu på min rejse. Tak fordi du følger mig.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 tanke om “Lertasker – nu med glasur … og nogle overvejelser om min lerrejse”

  1. Jeg har selv arbejdet med ler i mange år – mest i privat regi, men også med elever. Der er noget befriende over at se din tilgang til lerarbejdet. Hvis man ikke har ret meget erfaring med et materiale, udfordrer man det på en helt anden måde, end hvis man “har styr på det”.
    Det giver måske frustrationer undervejs, men nyd de overraskelser det bringer. Det kan være en gave at være mindre erfaren. God rejse.
    Venlig hilsen
    Karin /https://tigerternet.wordpress.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights