Spring til indhold

Matematikspil

Udover at være billedkunstlærer, har jeg også altid undervist i mit andet linjefag, matematik.
Jeg har lavet nogle forskellige spil, som jeg har været ret glad for at bruge i min undervisning, og derfor besluttet at udgive. 

Ved at bruge træningsspil som disse, får eleverne lejlighed til træne brøkforståelsen på en sjov og lærerig måde.

Du kan vælge at lave et par spil til klassen, hvor du som lærer farvelægger brøkerne, laminerer siderne og klipper brikkerne ud. Så er de klar til brug – f.eks. når der liiiige er 10 minutter tilbage af timen.

Du kan også vælge at lave en kopi til hver elev og lade dem farvelægge brikkerne. Bagefter klippes de ud, blandes og samles til en smuk domino-cirkel. Gem brikkerne i en kuvert, og brug spillene flere gange i den periode, I arbejder med brøker.

Din PDF-fil indeholder hele 2 domino-ringe.

Du kan få fat i spillene her.

Disse kort kan bruges til flere sjove og lærerige aktiviteter:

  • Sortér efter areal (klasseaktivitet)
  • Sortér efter omkreds (klasseaktivitet)
  • Krig (2-3 mands-grupper)
  • Krig med benspænd (2-3 mandsgrupper)

… og hvis tempoet bare skal helt ned:

  • Opgaver til kladdehæftet (træk et kort, tegn figuren i kladdehæftet og find areal og omkreds).

Print et par spil til klassen og hav en hyggelig stund, hvor eleverne får trænet opgaver, der ellers ofte kræver et hav af kopiark.

Jeg har lavet et spil med hele 88 kort til dig (11 ark med 8 kort på hver). Kopier på karton, laminér og skær ud. Spil og lær 🙂

Jeg har også lavet et ark, hvor jeg har skrevet regler til spillene. Det kan du skære ud i samme format – på den måde bliver det lettere at opbevare spillene.

TIP Du kan evt sætte et mærke i et hjørne af hver figur (som jeg har gjort på de blå figurer, du ser på billedet)  inden du laminerer kortene. Det gør det lettere at huske, hvor man er begyndt at tælle omkredsen.

OBS – Figurerne på fotografiet er blå. Jeg valgte senere at ændre det til røde – så det er de i din downloadede udgave … men det er kun “farven, der har en anden lyd”…

Her finder du kortene

Print Friendly, PDF & Email