Spring til indhold

Værsgo: overblik til valgfaget

Jamen Tina, hvordan er det nu det er med prøven?

Hvad skal man gøre?

Hvordan kommer det til at være?

Min skønne elever på valgholdet har stillet spørgsmål som disse en hel del gange. Det er jo sådan set forståeligt nok, eftersom det er deres første prøve, og de derfor er usikre. 

Jeg har en del gange forklaret, hvordan det kommer til at foregå, men nu har jeg besluttet at gøre det visuelt. Det tror jeg kan bringe mere ro på.

Måske har du også lyst til at give dine valgfag-elever en kopi. Billedet her er kun i dårlig opløsning, så lad være med at kopiere det – det er kun egnet til skærmbrug. I stedet skal du hoppe over til BubbleMinds og “købe” min sketch-note – HELT GRATIS – i en fornuftig printkvalitet.

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om “Værsgo: overblik til valgfaget”

 1. Hej Tina
  Tak for din skønne side.
  Jeg skal pludselig, uden varsel, have et valgfag i billedkunst. Har været lære, og bk-lærer siden 2002, men jeg har ALDRIG haft en klasse til eksamen, eller undervist i udskolingen. Jeg vil derfor høre, om du mon påtænker at udgive en årsplan for valghold og noget materiale om billedkunsteksamen?
  Mange hilsner
  Maria

  1. Kære Maria
   Tak for din mail 🙂
   Ret beset er det jo vældig få, der har haft et hold til eksamen, eftersom det kun har været en prøveordning tidligere… Men vi finder vores vej efterhånden!
   Jeg har endnu ikke besluttet om jeg udgiver min årsplan, men jeg er helt sikker på, hvordan jeg begynder:

   1. Oplæg om sketchnotes (jeg lader dem lave logbog i en sort kvadratisk bog fra Tiger – og gerne som sketchnotes) Her gennemgår jeg også mit eksamens-papir du kan få gratis hos BubbleMinds, så de ved hvad de skal arbejde frem mod. Det tager første gang.

   2. Derefter starter jeg to forløb sideordnet – nemlig min fotoskole og et tegnekursus. Fotoskolen kan du finde hos BubbleMinds. De bruger deres egne telefoner til at lave lektier fra gang til gang. Jeg har ikke været skrap nok mht aflevering, men det bliver jeg næste gang! 🙂
   Tegnekurset handler dels om observation, dels om valør – jeg synes det er så vigtigt, at de lærer ordentlige tegneteknikker – utilfredshed med egne evner er jo det, der får de fleste til at stoppe med at tegne. Du kan finde flere indlæg på min blog om det forløb, og hvis du er interesseret kan du finde Dyr i sort og hvid hos Bubbleminds. Sidste år lavede mine hold dog fotorealistiske blyantstegninger med temaet “Hjem” – jeg har skrevet om det i et indlæg for nyligt..

   3. Derudover skal de selvfølgelig arbejde med noget 3 dimensionelt også. Om det bliver ler eller tapefigurer har jeg endnu ikke besluttet.

   Generelt har jeg ikke særlig mange punkter på min årsplan – dels holder jeg af, at eleverne arbejder grundigt og dybt, dels har jeg som regel plads til gode idéer, der opstår undervejs…

   Jeg håber det kan være til inspiration Maria

   De bedste hilsener
   Tina / FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: