Gratis tegnebog

Jeg elsker at lære nyt og blive dygtigere, og derfor er jeg næsten altid i gang med et eller andet net-kursus i noget kreativt. Lige nu er jeg i gang med et skyggelægningskursus hos Pencilkings, og i den forbindelse blev jeg præsenteret for et par gamle amerikanske tegnedrenge. 

Andrew Loomis (1892-1959) har skrevet flere bøger om tegning – bl.a. “Drawing the Head & Hands”, hvor han gennemgår, hvordan man tegner hovedet set fra forskellige vinkler. Først gennemgår han “skema-modellen”, og derefter viser han en hel række variationer eftersom det er de færreste, der passer præcis ind i et skema.

Loomis bøger kan stadig købes for 200-300kr – men det bedste er, at du kan få dem helt gratis! På denne side kan du downloade alle han bøger.

Jeg har læst et par af dem, og jeg synes det er super spændende!

Den anden fyr er Frank Reilly (1906-1967). Han har udviklet en model for planerne i ansigtet, men desværre ikke udgivet noget som helst. Heldigvis er hans undervisning blevet overleveret, og du kan f.eks. finde den på Youtube.

For en god ordens skyld vil jeg lige nævne, at jeg ikke kunne finde på at bruge hverken bøgerne eller filmen direkte i undervisningen – de er kun til min livslange videreuddannelse….

De bedste hilsener

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.