Spring til indhold

Flere billedkunst-idéer fra 2017

Fik du ikke set første del af overblikket, kan du finde det her.

2017 blev også året, hvor jeg fik revideret mit tegnekursus. “Hvordan lærer man at tegne”-siderne er nogle af de mest populære her på bloggen, men faktum er, at jeg har arbejdet videre med tegnekurset siden siderne blev skrevet i 2012.

Om kort tid er jeg klar til at udgive mit finpudsede og udbyggede tegnekursus som et inspirationshæfte. På collagen ser du et fuglebillede, en lille collage og et uglemaleri fra kurset.

Nederst er et af 2.klasses fine ørnebilleder.

En collage af nogle af årets sidste projekter.

4.klasse er startet på et op art-forløb, og 3.klasse har lavet decoupage efter at have læst historien om Astor i deres læsebog.

Inden da, havde 4.klasse dog malet nogle smukke antilope-billeder. Du kan se flere her i indlægget.

Nederst på collagen ses et af de fine påfugle-billeder, 2.klasse har tegnet. Du kan se mere om forløbet her.

Udgivelser

2017 bød på 4 nye udgivelser på mit lille forlag.

Byhuse i grafik og ler

I foråret udkom “Byhuse i grafik og ler“,  der er en slags (selvstændig) fortsættelse af Arkitektur-bogen. I bogen viser jeg, hvordan man laver ler-relieffer af byhuse. Der er også flere idéer til at lave linoleumstryk af huse.

Guitarcollager inspireret af Picasso og Braque

I efteråret udkom mit hæfte om Guitarcollager. Collagen som kunstform blev “opfundet” af Braque og Picasso, der bl.a. lavede flere guitarcollager. Da jeg oprindeligt lavede forløbet, havde jeg købt en færdig papirpakke, der lige passede til de blå/brune nuancer, vi skulle bruge. Pakken er desværre udgået, så derfor gik jeg i gang med at designe collagepapir. Når du først har købt hæftet, kan du printe alt det papir du har brug for til forløbet. 

Mere collagepapir

Guitar-hæftet blev meget godt modtaget, så det inspirerede mig til at lave et hæfte med MASSER af collagepapir – over 100 ark – i mange forskellige farver.

Plakater – med inspiration fra Per Arnoldi

Hvis man skal lære at lave plakater, må Per Arnoldi være en af de bedste at studere. Hæftet rummer en gennemgang af nogle af Arnoldis plakater, derefter er der et oplæg til  en parafrase på hans bowlerhatte-billeder.

Næste fase i projektet er børnenes egne plakat-serie. Der er oplæg til skitsetegning og farve-undersøgelser mm. Til sidst skal plakaterne males og have skrift på – enten med maling eller digitalt. I hæftet er der grundig vejledning til begge processer.

Alt i alt er det et hæfte jeg er meget begejstret for. Forløbet er gennemført i en 2.-3.klasse (digitalt) og en 5.klasse (maling).

Du kan læse mere om hæftet her. 

Ny miniblog

Sidst på året blev jeg opfordret til at blogge på Folkeskolen, så der kan du også fremover finde små indlæg fra mit billedkunstlokale.

 

 

Jeg håber, at tilbageblikket har kunnet inspirere dig til nye spændende projekter.

Kreative hilsner fra

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights